2010. szeptember 8.

Újabb, és egyben az utolsó stimuláció: short protokoll

Amikor ott állok a patikában a gyógyszereimre, injekcióimra várva, és kimondják a végösszeget, képzeletben mindig dobok egy hátast.... :-s
Pedig már megszokhattam volna..
Igen, a cím igaz: ez lesz az utolsó, nem vállalok több stimulációt. Elfáradtam ebbe a 4 év küzdelembe, és most azt mondom: ELÉG!! Az ember nagyon sokszor képes felállni a padlóról, ha van elég akaratereje....még ha ebből kaptam is a legtöbbet, mostanra elfogyott a tartalék is....de ez azt hiszem érthető. Erős vagyok, de ha ez sem sikerül, már nem akarom, nem látom értelmét az egésznek.
Az ember mindig csak bízik, bízik, hisz a csodában, de ha az nem érkezik meg, elmegy a hit....
Ma  a váróban vártam a sorom, és mellettem ült egy pár. Egyszer csak megjelent egy nővér, karján egy újszülöttel, és ott vitte el előttünk a folyosón......amint ez megtörtént, a pár női tagja el kezdett sírni.......és ami a fura, hogy nem azt gondoltam magamban, hogy jaaaaaaj szegény csajszi, hanem hogy Ő tuti kezdő, mert az ilyen dolgokon én már rég túl vagyok, hogy ilyen esetben könnybe lábadjon a szemem.......fura ez az egész......meg úgy mostanában minden.........úgy érzem, nem vagyok teljesen önmagam már.......kiégtem......vagy mi.....magam sem tudom igazán..............de ez mindegy is, most akkor következzen a "száraz" anyag :
Short protokoll, gyógyszeres előkészítés:

Vérzés előtt kb. 1 héttel Gynazol krém.
Piri 1. napján jelentkezni a 6. cn.-i UH-ra a klinikán telefonon. A bejelentkezést követően Gonapeptyl injekció napi fél ampulla a leszívás napjáig (a decapeptylt közben beszüntették, már nem gyártják). Ugyancsak az első napon kell elkezdeni a prednisolon tablettát reggel fél, este 1, folyamatosan 3 dobozzal míg el nem fogy. Valamint  a Zitrocin 500 mg. tablettát (napi egy tabl. 3 napon át, férj is szedi), a C vitamint (500mg), és a femibion 800 1x1 szedését.
Piri 3. napján a gonapeptyl szuri mellé beszáll a Gonal injekció is, napi 150 egységnyi.
És végül napi 1 db. aspirin protect tabletta.
6. napon reggel UH+v.v., majd 2 naponta leszívásig ugyanez, tüszőellenörzés céljából. Leszívás előtt 2 nappal este 23:00 órakor 1 ampulla ovitrelle szuri még, és aztán leszívás.
Leszívás után napi 1 crinone gél a 3. heti első controll UH-ig (ha addig persze nem betegszem meg)
Ez a gél is új, mert eddig ultrogestant kaptam, de azt mondják, ez sokkal jobb.

Hát nagyjából ennyi.
Még talán annyit, hogy most 4 nappal kicsúsztunk az időből, úgyhogy a következő ciklusban lesz a kezdés......jah, és mára már ott volt a doki gépén a 21 cn.-i v.v. eredmény, mert közben elkészült. Csak nekem nincs belőle 1 példányom sem úgyhogy azt sem tudom, milyen lett :-s
Majd jövök..........

19 megjegyzés:

Bridget írta...

Tudod nem ertek egyet a hozzaallasoddal a lombik ugyben de a te eleted es te dontessz mit,hogy szeretnel.

En egy evvel vgyok toled elmaradva de lombikozni meg egy eves sincs,hogy elkezdtel...nekem kb 1evbe telt es ugy,hogy folyamatosan mentem.A magyar dokim meg mondhatni a 3.lombikra babat csinalt ami nem is volt egy ev.Szal a lombiknak idot kell adni...a termeszetes probalkozasokkal eltelt idot ne is szmold...azok a mi feleslegesen elpazarolt idonk de a lombik segit es bizti vgyok benne de mindennek idot kell adni.

Ez ugye most uj doki?Megkell mondjam nekem ez a protokoll is jobban hangzik es az uj modszerek meg tabik!Ngyon bizakodo vgyok annak ellenere,hogy te nem...meghat a lelkiek...sopord ossze magad de gyorsan es kovi honapban csak a pozitivitast szeretnem hallani.

Es ne hari azokert amiket irok/irtam de tudod egy igaz barat megirja amit gondol! :-)

Pusszantyu es csak pozitivan!!!!

Betty írta...

Köszi Bri ;)
Látod, ezért szeretlek, mert Te legalább megmondod a frankót :DD
Össze fogom addigra kaparni magam ne aggódj...;)))

Melinda írta...

Drága Betty!

Tudod én hiszek benne, hogy mindennek rendelt ideje van ezen a földön!
És ami nagyon fontos, az a hit!
Ha nem hiszel, az esély is sokkal kisebb a sikerre!
Tudom, hogy nehéz.De feladni sohasem szabad!Még akkor sem, ha az ember nagyon a padlón van!
Sokat gondolok Rátok, és kívánom, hogy az álmotok minél előbb valósággá váljon!
Puszi!

Pocilakóra várva írta...

Drága Betty,
Nem okoskodni akarok, hidd el,és nehéz is fogalmaznom, mert nem tudom min mész/mentek keresztül...hisz mi odáig még nem jutottunk...és talán nem is fogunk több IVF-re elmenni...de muszáj erősnek lenned, ahogyan Bridget is írta!
Puszi

Betty írta...

Köszi Csajszik, édik vagytok, és mindent meg fogok tenni, amit bírok.... ;)

Ági írta...

Szia Betty!
Nagyon szorítok Neked és küldöm a pozitív energiákat!
Sikerülni fog mert sikerülnie kell és kész!!! :)
Nagyon szorítok!
Á.

Betty írta...

Köszönöm szépen Neked is Ági! A pozitív enerdzsiket megkaptam :))) és fel fogom használni ;))

brü írta...

Nagyon-nagyon drukkolok, mostmár sikerülni fog ♥

Betty írta...

Köszi Brü, nagyon ari vagy :))

Névtelen írta...

Szia

Nagyon drukkolok Nektek!Tuti siker lesz! :)

A gonapeptylt most mire kaptad?Csak azért kérdezem, mert azt általában a longhoz szokták adni!

Zsu

Betty írta...

Szia Zsu!

Köszönöm neked is;)
A gonapeptylt igen tudom, hogy longhoz szokták adni, most annyi, hogy nem 28-at szúrok, ahogy szoktam, hanem 14-et. Ez állítja le a hormonháztartást. Úgy látszik, nálunk a short is gonapeptyllel működik..
Puszi! :)

Marigold írta...

Szia! Még sosem írtam neked...
Mi 8 évig küzdöttünk, többször belefáradtunk és azt éreztem, amit most te is. Hogy elég. Lelkileg, anyagilag, mindenhogy. Aztán a vágy erősebb volt: mindig folytattuk. Az "eredmény" egy csodás kisfiú, aki immár 8,5 éves! :-)
(végül nekem két inszemináció között, spontán fogant, 8 év és rengeteg inszemináció után még nagyobb volt a boldogságunk, hogy a tetejébe 'csak úgy', snasszul... az ágyban 'készült' :-)
Drukk Nektek, hátha pont most sikerül!

Betty írta...

Köszönöm Marigold!
Látom Ti is nagyon sok éven át küzdöttetek, és végül spontán fogant :-o ez nálunk szinte kizárt...
Bár nem tudom nálatok mi volt a gond.
nagyon örülök, hogy írtál, így ismeretlenül is ;) sok erőt adtok ezzel, köszönöm mégegyszer!

Mariann írta...

Szia! Nálunk is kizárt volt. Egyszer a doki azt mondta: "Biztos, hogy spontán nem lehetek terhes.... és a férjem felé fordulva vicceskedve hozzáfűzte: Azért ne csapja agyon a postást, ha mégis..." Hmm... a postás él. És a férjem apa lett. És mégis sikerült. :-)
Nálunk.. a peteérésemmel is volt gond, a férjemnek pedig minimális spermaszáma volt, de mégis: egyszer jókor voltak jó helyen a kis ficánkoló sejtecskék. Jóég, hány reménykedős, reménytelenné vált hónap van mögöttünk. Nem szeretek rágondolni, nagyon lélekölő volt.
marigold71@freemail.hu a mail-címem, ha segíthetek bármiben, szólj. :-)

Betty írta...

jólvan Marigold a címedet mentettem, köszönöm...

Mariann írta...

Oks, nagyon drukkolok...! Nem az elejétől olvaslak, csak pár napja kukkantottam ide hozzád. Megírod, nálatok mi a probléma, illetve, hogy Ti melyik intézménybe jártok? Akár itt, akár mail-ban, mindegy. Majd visszanézek. :-)

Betty írta...

Nálam nem találtak sehol semmit, a laparom, HSG-m is jó lett, a hormonprofillal sem volt gond. A férjem spermiumszáma nagyon kevés+ a minőségük sem jó. (az utsó lombikon 1 milla volt az össz. szám)
Mi most Pécsre járunk a POTE-ra.

Mariann írta...

Laparoszkópiával nálam sem, pedig endometrisosisra gondoltak, HSG-m annyi volt, ahány intézménybe jártunk... de ott sem volt gond. Csakis a hormoneredmények nem voltak tökéletesek.
Írsz nekem egy mail-címet? Írtam neked egy mailt, de az oldalt látható címedre nem megy el sajna.

Betty írta...

gtomnee@gmail.com

írj nyugodtan ;)